Viva vant i NM for kor!

NM for kor arrangeres hvert annet år, og i år gikk mesterskapet av stabelen 13. og 14. oktober i Trondheim. Til sammen deltok 45 kor fordelt på ulike klasser, og Viva stilte i klassene Sakral og Damekor klasse A.

I hver klasse var det mange dyktige kor – Norge er et godt kor-land! Viva hadde som formål å prøve å synge så godt at vi følte at vi ikke kunne gjort det bedre. I tillegg nøret vi et lite håp om å få lov til å synge i Grand Prix, konserten som avholdes før premieutdelingen der sju kor blir plukket ut til å synge.

Konkurranseklasser og repertoar

I klassen Sakral deltok det 11 kor, med både like og ulike stemmer. Konkurransen foregikk fredag 13. oktober i Vår Frue kirke. Her sang vi “Salve regina” av Javier Busto, “Mitt hjerte alltid vanker” i arrangement av Hanne Bæverfjord og “Ubi caritas et amor” av Ēriks Ešenvalds.

Damekor klasse A gikk av stabelen i Store sal i Olavshallen lørdag 14. oktober og her deltok 10 kor. Vi sang her “Spring, the Sweet Spring”, et dikt av Thomas Nashe, tonesatt og arrangert av Ēriks Ešenvalds, “Ord over grind” av Halldis Moren Vesaas, tonesatt og arrangert av Eva Holm Foosnæs og “Las amarillas”, en meksikansk folkesang i et arrangement av Stephen Hatfield.

Vi Viva-sangere hadde fullt fokus på konkurranserepertoaret vårt og var nok kanskje litt ekstra skjerpet siden mesterskapet foregikk på vår hjemmebane, som jo er Trondheim. Derfor var gleden stor da det på lørdag ettermiddag etter at alle konkurranser var avholdt ble annonsert at Viva skulle synge sammen med seks andre kor i Grand Prix! Da skjønte vi at vi hadde gjort det ganske bra, og vi kunne bare glede oss over å få synge enda en gang under NM. I tillegg var også Trondheims-blandakorene Kammerkoret Aurum og A Cappellissimo plukket ut til å synge. En fin kveld for Trondheimskorene under NM!
I Grand Prix sang vi i Viva “Spring, the Sweet Spring” og “Mitt hjerte alltid vanker”.

Seier i Damekor klasse A

Da poengsummer og premier ble annonsert kl. 20.30 på lørdag, var vi veldig glade for å ha gjort det godt i Sakral. Med 87,92 poeng (av 100 oppnåelige) kom vi på en 5. plass blant de 11 korene som deltok. Vinnerkoret, Kammerkoret Aurum, er våre gode sangervenner og kommer også fra Trondheim. De gjorde en fantastisk innsats som resulterte i hele 94,54 poeng!
Men jubelen i Viva stod VIRKELIG i taket da det ble annonsert at Viva var vinner av Damekor klasse A med hele 92,04 poeng! Med så mange andre dyktige damekor i denne klassen følte vi oss slett ikke sikre på seier etter konkurransen, men du verden så glade vi ble da dirigent Ina og leder Maiken kunne skride frem på podiet og få dommeruttalelsene og diplomet som viste at Viva var vinner av klassen. Den følelsen av stolthet kommer til å sitte i lenge!

På slutten av premieseremonien ble det annonsert at vokalgruppa Neon Vokal fra Skedsmo ble kåret som selve norgesmesteren i NM for kor 2017! De gjorde det veldig bra i konkurransen og vant begge klassene de stilte i, nemlig Ungdomskor og Vokalgruppe. Det er så artig og inspirerende å se og høre at unge mennesker synger så bra sammen! Vi synes det var mange gode, unge ensembler under NM og det lover godt for korbevegelsen i Norge i fremtiden.

I tillegg til å synge selv, fikk vi også hørt mye fin korsang under NM. Det er inspirerende å få treffe andre kor, høre andre klanger enn sin egen korklang, se hvordan andre kor og dirigenter kommuniserer og formidler musikk – og ikke minst å få inntrykk, ideer og inspirasjon som gjør at vi får lyst til å synge mer og kanskje prøve ut nye sanglige uttrykk og komposisjoner.

Viva gratulerer alle kor som deltok med deltakelsen og takker Koralliansen for et flott arrangement!

Se og hør Viva på scenen

Hør Viva synge i NM for kor: Her kan du høre og se Viva i et mobiltelefonopptak på scenen under Grand Prix, hvor vi synger “Spring, the Sweet Spring”, tekst av Thomas Nashe, musikk av Ēriks Ešenvalds.

Viva synger på Trøndernes Mandsangforenings årlige julekonsert i Ilen kirke i Trondheim den 3. desember. Vi synger også mini-julekonserter som underholdning på julebord, så om dette er noe du og arbeidsplassen din kan tenke seg, er det bare å ta kontakt!

Og om du vil se alle resultatene fra NM for kor 2017, kan du klikke her!

Viva på scenen under NM for kor 2017